Afacerile românești au devenit adevărate lecții de supraviețuire economică
Afacerile românești au devenit adevărate lecții de supraviețuire economică

Afacerile românești au devenit adevărate lecții de supraviețuire economică, în condițiile crizei sanitare, consideră premierul Nicolae Ciucă. Restrângerea sau chiar închiderea activităților cu publicul, creșterea costurilor logistice generate de criza containerelor și explozia prețurilor la energie, printre multe altele, au făcut ca orice afacere românească să devină o adevărată lecție de supraviețuire economică a declarat premierul la debutul evenimentului „Forumul Capitalului Românesc”.

Știu că antreprenorii români au trecut prin doi ani foarte grei, lovindu-se de o provocare total nouă nu doar pentru dumnealor, ci pentru întreaga lume. COVID-19 a fost o încercare în urma căreia, din păcate, mulți oameni de afaceri locali au avut de suferit enorm, unii plătind prețul falimentului. Restrângerea sau chiar închiderea activităților cu publicul, creșterea costurilor logistice generate de criza containerelor și explozia prețurilor la energie, printre multe altele, au făcut ca orice afacere românească să devină o adevărată lecție de supraviețuire economică”, a spus premierul, potrivit B1TV.

Nicolae Ciucă crede că, totuși, „există o speranță de redresare”.

Există o speranță de redresare și, așa cum ați spus un pic mai devreme, cu certitudine nu vom încurca, ci vom face tot ceea ce este posibil pentru a putea să îmbunătățim atât cadrul legislativ, cât și dialogul cu mediul de afaceri, pentru că am convingerea că împreună putem să găsim soluții și să facem în așa fel încât să reglementăm domeniul pentru a putea să continuăm creșterea atât a afacerilor, cât și a mediului economic în ansamblu”, a subliniat oficialul liberal.

Prim-ministrul României, care a cerut și un moment de reculegere pentru victimele Revoluției Române, spune că 2020 a fost „unul dintre cei mai grei ani de după 1989”.

Afacerile românești au devenit adevărate lecții de supraviețuire economică. „Anul trecut, unul dintre cei mai grei ani de după 1989, cinci dintre companiile care au raportat cele mai mari profituri sunt companii cu capital românesc. Am să dau exemplu: Pavel Holdings – 3,33 miliarde lei; Dedeman – 1,45 miliarde lei; Hidroelectrica – 1,45 miliarde lei; OMV Petrom – 1,38 miliarde lei; Romgaz – 1,2 miliarde lei. Sperăm ca acest trend să se dezvolte și în 2021, România făcând tot ceea ce se poate să recupereze scăderea generată de pandemie și să aibă o performanță bună între economiile similare din Europa Centrală și de Est”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *