Klaus Iohannis discută despre un vaccin nou cu liderii Uniunii Europene
Klaus Iohannis discută despre un vaccin nou cu liderii Uniunii Europene

Klaus Iohannis discută despre un vaccin nou cu liderii Uniunii Europene, care să fie capabil să combată noua variantă a coronavirusului, Omicron. Președintele României a anunțat una din temele discuției la reuniunea Consiliului European, joi, la Bruxelles.

Klaus Iohannis discută despre cum va fi obținut „un vaccin nou, pregătit pentru a combate” varianta Omicron a SARS-CoV-2. Totodată, șeful statului român a anunțat că va atrage atenția „să nu se exagereze cu măsurile de restricționare, în special când este vorba de traficul de mărfuri”, relatează B1TV.

Membrii Consiliului European vor discuta despre cum poate fi obținut un vaccin nou pentru varianta Omicron, a declarat joi Klaus Iohannis.

Prima temă, pandemia de COVID. Vom avea o discuție aplicată, este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă a virusului, numită Omicron. Vom discuta ce se poate face în comun și, foarte important, vom discuta despre cum vom obține un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului. Este, între timp, foarte clar pentru toată lumea și am discutat și ieri cu alți lideri, doar vaccinarea poate să oprească răspândirea acestei pandemii. Sunt teme complicate și sper să ajungem rapid, astăzi, la o concluzie cum obținem acest vaccin nou și cum va fi achiziționat și împărțit între statele membre. Tot în legătură cu pandemia, voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de restricționare, în special când este vorba de traficul de mărfuri, despre economia europeană și sper să ajungem la concluzii pozitive în acest sens”, a declarat șeful statului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *