Agentul FSB care a trădat în America a fost grav lovit de o mașină, într-un atentat care a avut loc la New Jersey. Fostul agent FSB Fidar Khubaev ceruse pe 25 noiembrie 2022 azil politic în SUA.

Accidentul care ridică suspiciuni asupra unui posibil atentat s-a petrecut în New Jersey, „noaptea târziu”, pe 25 ianuarie, fiind raportat la orele 06.30, dimineața, pe 26 ianuarie. Șoferul l-a lovit pe Fidar Khubaev, cel mai probabil intenționat, și a fugit de la locul faptei.

Agentul FSB a fost accidentat în fața complexului Xchange Place în apropiere de Gara Riverside – atât de puternic, încât adidașii au fost găsiți în mijlocul străzii, relatează presa americană. Locuitorii susțin că zona unde s-a derulat incidentul este în general sigură, arată B1TV.

La scurt timp, o persoană despre care se crede că este șoferul mașinii a fost reținută în apropiere.

Bărbatul a fost dusă de urgență la spital, unde a fost internat în stare gravă.

Dezvăluirile lui Fidar Khubaev

După dezertare, Fidar Khubaev a expus schemele de operare a asasinatelor FSB și a oferit un interviu de două ore lui Vladimir Osechkin despre operațiunile serviciilor de securitate rusești împotriva lui Alexey Navalnîi și a opoziției ruse.

Informația despre atentat a fost postată pe Twitter de Igor Sushko, directorul executiv al Wind of Change Research Group, o organizație non-profit cu sediul la Washington care militează împotriva invaziei ruse în Ucraina.

Fundația New Dissidents face apel la autoritățile americane, la poliție, la FBI și la Departamentul de Securitate Internă cu o cerere de protecție suplimentară pentru Fidar Khubaev; de asemenea, solicită o anchetă amănunțită în cazul atentatului.

Un pieton a suferit răni grave și a fost transportat la Jersey City Medical Center. Au fost localizate vehicule și șoferi. Ancheta este în curs de desfășurare, în colaborare cu Procuratura din Hudson County și brigada de accidente” au declarat oficialii Poliției.

Este o zonă pietonală aglomerată, deoarece nu este departe de gara New Jersey Transit Frank Lautenberg.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *