Aglomerația dintre Florii și Paște ar putea genera un val de infectări cu coronavirus. Ce spune infecționistul Adrian Marinescu
Aglomerația dintre Florii și Paște ar putea genera un val de infectări cu coronavirus. Ce spune infecționistul Adrian Marinescu

Aglomerația dintre Florii și Paște ar putea să genereze un val mare de îmbolnăviri cu coronavirus dar medicii infecționiști cred că acea curbă a infectărilor se va menține într-un ritm suportabil de sistemul nostru sanitar. Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, speră ca în următoarrele săptămâni să nu existe o creștere explozivă a cazurilor de infectare cu COVID-19.

În ultimele zile s-au format aglomerații de oameni în piețele din București și magazine, în contextul sărbătorilor de Paște și de Florii.

Aglomerația dintre Florii și Paște ar trebuie să-și păstreze proprțiile în toată țara pentru a completa acest tablou sumbru. „Pentru a avea o prognoză corectă, așa cum ne așteptăm în ultimele săptămâni, să avem un vârf după Paște, și el să fie într-o limită rezonabilă, ar trebui să nu fie un derapaj mare în această perioadă”, a spus Adrian Marinescu.

Acesta a adăugat că, pentru a nu avea o creștere mare intracomunitară, înseamnă că nu ar trebui să se producă, la nivelul populației sau la nivel de masă, o schimbare, arată publicația Știri pe Surse.

Însă, înghesuiala de Florii în piețe sau în supermarketuri- cel puțin așa ar vrea să creadă medicul infecționist – „nu reprezintă o regulă pentru că ar fi un lucru rău care ne-ar putea face să ajungem la un efect negative, ori nu-și dorește nimeni să fie o perioadă mai lungă, cu mai multe îmbolnăviri”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *