Image default
Actualitate

România va primi 33 de milioane de euro, ajutor de la Uniunea Europeană, ca să biruie criza economică a coronavirusului

Ajutor de la UE pentru România, în valoare de 33 de milioane de euro, este proiectul care ar putea deveni curând realitate. Banii sunt destinați țării noastre pentru a-și reveni economic din criza coronavirusului. Fondurile, în mare parte nerambursabile, vin de la Uniunea Europeană. Un buget de 750 de miliarde de euro a fost alocat la nivelul întregii uniuni în acest scop.

Fondurile de 33 de milioane de euro pe care le va primi România reprezintă un ajutor în plus față de fondurile de coeziune și structurale care sunt deja prevăzute să ajungă la noi.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a dat vestea pe contul său de Facebook, atrăgând atenția că, în mare parte, e un ajutor financiar de la UE care nu trebuie returnat, potrivit Hotnews.

„Vorbim de fonduri noi, în plus față de fondurile structurale și de coeziune pe care România oricum urmează să le primească în viitorul buget multianual al UE. Este un sprijin extrem de consistent care ne va ajuta să ne revenim mult mai ușor după criză. Sunt mulți bani cu care putem construi multe lucruri bune pentru oameni”, a anunțat Siegfried Mureșan.

Comisia Europeană plănuiește să propună un fond de relansare de redresare de 750 de miliarde de euro pentru a face față crizei economice din UE provocată de către pandemia de coronavirus, a anunțat miercuri pe Twitter comisarul Afacerilor economice, Paolo Gentiloni.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri europenilor să ”lase deoparte prejudecătile” și să sprijine planul ei de recuperare în valoare de 750 de miliarde de euro, în timpul unui discurs adresat eurodeputaților.

Planul de ajutor va fi supus aprobării într-un summit pe 18 iunie.

Related posts

Grecia menține restricțiile pentru români și le extinde și pentru alte țări. De ce ai nevoie într-o vacanță în insule

Constantinescu Gabriel

Percheziții la speculanți care vindeau dezinfectanți la suprapreț

NATO se pregătește pentru al doilea val de coronavirus cu stocuri de echipamente de protecție. Amenințarea nu este certă deocamdată

Leave a Comment