Antiviral rusesc introdus în România pentru tratarea coronavirusului. Ce este umifenovir
Antiviral rusesc introdus în România pentru tratarea coronavirusului. Ce este umifenovir

Un antiviral rusesc a fost introdus în schema de tratament a coronavirusului în România. Acesta și-ar fi demonstrat deja eficiența în combaterea bolii deși nu este încă avizat la comercializare pe teritoriul UE. În combinație cu un alt antiviral, medicamnetul este testat în prezent de o companie farmaceutică indiană.

Combinația de medicamente antivirale umifenovir și favipiravir este testată într-un studiu clinic în tratamentul pacienților cu Covid-19.

Compania farmaceutică indiană Glenmark Pharmaceuticals efectuează studiul. Compania indiană a demarat, de asemenea, și un studiu clinic în care testează eficiența medicamentului favipiravir , neasociat cu alte medicamente, în tratamentul cazurilor de Covid-19, arată publicația Știri pe Surse..

“Cele două medicamente antivirale au mecanisme diferite de acțiune, iar combinarea lor ar putea demonstra o eficiență îmbunătățită a tratamentului”, a precizat compania, arată sursa citată.

Primul dintre antivirale, umifenovir, este de producție rusească iar vineri, Ministerul Sănătății din România l-a introdus în schema de tratament pentru zacurile ușoare și medii de coronavirus.

Umifenovir este comercializat în Rusia sub denumirea de Arbidol și este folosit și în China, pentru gripă

Antiviral rusesc, medicamentul nu este aprobat în UE și nici în America de Nord. Unele studii realizate în Rusia sugerează că umifenovir are o eficiență similară cu cea a Tamiflu, însă nu existe rapoarte independente care să confirme eficiența și siguranța.

Un alt medicament utilizat în tratamentul pacienților cu Covid-19 este favipiravir – care ar putea ajunge în România prin intermediul companiei Terapia Cluj. Totuși, medicamentul nu a fost inclus în protocolul de tratament de către Ministerul Sănătății, care îl consideră un medicament care poate fi, totuși, folosit în cazul în care nu sunt disponibile alte medicamente.

În luna martie, un oficial guvernamental chinez a anunțat că medicamentul favipiravir (denumire comercială Avigan) este eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Medicamentul favipiravir/Avigan a fost dezvoltat de compania Fujifilm Toyama în 2014 și este aprobat în Japonia pentru tratamentul gripei.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul