Al patrulea val al pandemiei s-ar putea să vină la toamnă, spune Rafila
Al patrulea val al pandemiei s-ar putea să vină la toamnă, spune Rafila

Al patrulea val al pandemiei s-ar putea să vină la toamnă, chiar dacă se va ajunge la un nivel de vaccinare de 30-40% în România, consideră medicul Alexandru Rafila. Lucrurile nu au revenit la normal iar succesul campaniei de vaccinare a determinat unele persoane să creadă asta și să renunțe la măsurile de precauție, spune deputatul PSD.

Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor. În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40%, s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24, vorbind despre al patrulea val al pandemiei de coronavirus.

Cât despre necesitatea de a fi administrată o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, Rafila a afirmat: „Comisarul pentru sănătate, într-un răspuns pentru Parlament, a spus că în prezent nu există nicio recomandare pentru a treia doză, nu se exclude necesitatea pe viitor”, a precizat Rafila.

În ultimele 24 de ore, în România au fost vaccinate anti-COVID 57.615 de persoane, din care 23.021 cu prima doză, arată ultimele date. În total au fost vaccinați 4.159.340 de români.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *