Alexander Subbotin, un fost director Lukoil, a murit în condiții suspecte
Alexander Subbotin, un fost director Lukoil, a murit în condiții suspecte

Alexander Subbotin, un fost director Lukoil, a murit în condiții suspecte, după alți cinci magnați care au decedat la începutul acestui an. Subbotin a fost găsit decedat în subsolul unei case, după ce a participat la o ședință de „vindecare” cu un șaman.

Alexander Subbotin îl frecventa de mai multă vreme pe șamanul Magua și îl vizitase la locuința acestuia din apropiere de Moscova, la Mytishchi. De această dată, potrivit agenției Tass preluată de B1TV, a avut nevoie de un leac împotriva mahmurelii, așa că a apelat la o soluție cu totul și cu totul specială: tratamentul cu venin de broască râioasă. Șamanul i-a făcut mai multe incizii pe piele, iar apoi a turnat veninul broaștei pe răni, pentru a intra în sânge.

Bărbatul a făcut însă tahicardie și a început să se simtă rău, dar șamanul, în loc să cheme ambulanța, i-ar fi administrat un medicament pentru hipertensiune și l-a băgat într-un pat la subsolul locuinței, unde, de altfel, a fost găsit fără suflare.

Este o practică obișnuită a șamanilor acest „tratament” cu broaște râioase, și era de așteptat ca pacientul să verse, apoi să se simtă mai bine, dar fostul director al Lukoil a acuzat dureri în piept și s-a simțit rău, ulterior decedând. Șamanii mai obișnuiau să invoce spirite, să facă sacrificii de animale și să să-și spele clienții cu sânge de cocoș.

Șamanul și soția acestuia au declarat polițiștilor că sunt prieteni cu decedatul, arată sursa citată

Alexander Subbotin era fratele lui Valery Subbotin, fost vicepreședinte pentru aprovizionare și vânzări cu petrol al Lukoil. A lucrat în biroul central și a era perceput ca unul dintre succesorii președintelui Vagit Alekperov.

Cel puțin cinci magnați ruși au fost găsiți fără suflare în ultimele trei luni

Cel puțin cinci oameni de afaceri ruși proeminenți s-au „sinucis” de la sfârșitul lunii ianuarie, trei dintre ei „omorându-și” membrii familiilor înainte de a-și lua viața, potrivit autorităților ruse.

Patru dintre cei morți erau asociați cu gigantul energetic de stat rus Gazprom sau cu una dintre filialele sale, se arată într-o analiză CNN. Un director executiv de la Gazprom a fost găsit mort în cabana sa din satul Leninsky, lângă Leningrad, pe 30 ianuarie 2022, potrivit presei de stat ruse RIA Novosti.

RIA a raportat că la fața locului a fost găsit un bilet de adio și că anchetatorii investigau moartea ca sinucidere. Radiodifuzorul național rus RenTv l-a identificat pe bărbat drept Leonid Shulman, șeful departamentului de transport la Gazprom Invest.

La doar o lună după aceea, un alt director executiv de la Gazprom a fost găsit mort în același sat. Alexander Tyulakov a fost găsit mort în garajul său pe 25 februarie, potrivit Novaya Gazeta, un ziar independent rus. Novaya Gazeta a scris că s-a sinucis.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul