O infecție rară a apărut la o persoană din Anglia, legată de variolă
O infecție rară a apărut la o persoană din Anglia, legată de variolă

O infecție rară a apărut la o persoană din Anglia. Aceasta a fost diagnosticată cu o infecţie virală rară – „variola maimuţei”, despre care se crede că ar avea legătură cu călătoriile în Africa de Vest, au anunţat autorităţile sanitare din Regatul Unit.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a precizat într-un comunicat că acest caz, la o persoană care a călătorit recent în Nigeria, este tratat la o unitate de experţi în boli infecţioase respiratorii de la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust din Londra, potrivit Reuters, citat de Digi24.

Este important să subliniem că variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între oameni, iar riscul general pentru publicul larg este foarte scăzut”, a declarat Colin Brown, director al departamentului clinic şi de infecţii emergente din cadrul UKHSA.

Variola maimuţei este o infecție rară, virală, similară variolei umane, care a fost eradicată în 1980. Deşi variola maimuţelor este mult mai blândă decât variola, majoritatea persoanelor infectate recuperându-se în câteva săptămâni, în cazuri rare poate fi fatală.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.