Numărul cazurilor de coronavirus este mult mai mare
Numărul cazurilor de coronavirus este mult mai mare

Numărul cazurilor de coronavirus este mult mai mare decât cel raportat oficial, consideră fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru. Medicul nu poate avansa o cifră, dar cu siguranță nu sunt 4.000 de cazuri, câte sunt raportate oficial.

Dincolo de ce discutam anul trecut, distanțare, mască, dezinfectant, avem ceva ce n-am avut anul trecut, avem vaccinul. Încă jucăm după regulile de anul trecut, dar uităm vaccinul. La începutul verii trecute număram lunile și întrebam când apare vaccinul. La începutul anului trebuia să respectăm rândul la vaccinare. N-o să terminăm această pandemie dacă nu ajungem la un grad de imunizare de 60-70%. Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Multi dintre cetățenii noștri aleg să treacă prin boală”, a declarat Nelu Tătaru.

Numărul cazurilor de coronavirus. Întrebat dacă acum suntem, de fapt, la 10.000 de cazuri, acesta a răspuns: „Nu știu dacă suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000”, relatează B1TV.

Tătaru a mai afirmat că românii și bulgarii vor fi curând vizați de restricții impuse de statele cu rată mare de vaccinare anti-COVID-19 deoarece acestea se tem că noi, nefiind imunizați, vom răspândi boala pe teritoriile lor.

Vedeam un studiu din Danemarca, țară care ajunsese la 72% rată de vaccinare, și își făceau griji de ceilalți comunitari, românii și bulgarii, care ar putea să întrețină această pandemie. Sunt discuții și sunt studii pe care fiecare stat și le face, dar restricțiile nu vor întârzia să apară”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

În opinia sa, certificatul verde COVID va fi generalizat deoarece sectoarele cu contact direct și repetat cu cetățenii trebuie să fie sigure fie prin vaccinare, fie prin testare.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *