Certificatul verde ar trebui să fie utilizat peste tot, vrea Nelu Tătaru
Certificatul verde ar trebui să fie utilizat peste tot, vrea Nelu Tătaru

Certificatul verde ar trebui să fie utilizat peste tot, este de părere fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru. În România trebuie să ajungem la generalizarea certificatului digital COVID-19, astfel încât să nu mai fie închise diverse activități economice, iar sectoarele cu contact direct și repetat cu cetățenii trebuie să fie sigure fie prin vaccinare, fie prin testare.

Deputatul PNL a explicat că boala nu va fi sub control – cât să devină sezonieră și să aibă manifestări mai puțin agresive – până când nu va fi imunizată cel puțin 70% din populație.

Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Mulți concetățeni aleg boala. E cea mai riscantă cale pe care o putem alege”, a declarat Nelu Tătaru, care a sugerat că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că pandemia ar putea fi întreținută de români și bulgari, relatează Digi24.

Avem o frustrare justificată a celor care au fost corecți. Anul trecut întrebam când va apărea vaccinul și număram lunile. În ianuarie era «nu treceți în față», «să respectăm rândul». (…) Paturile din spital noi putem să le facem pentru cei care sunt non-covid, depinde doar de noi. (…) Acum avem vaccinarea. Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii. Haideți să le facem sigure: facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri. Trebuie să ne asumăm niște decizii”, a adăugat Nelu Tătaru.

Certificatul verde ar trebui generalizat. Potrivit oficialului, „valul 4 e valul nevaccinaților”, cu peste 98% dintre decese înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate. Nelu Tătaru a vorbit și despre numărul de copii internați cu COVID-19, despre care spune că este mai mare decât în alte valuri ale pandemiei.

N-am avut în valul 1 sau 2 atât de mulți copii infectați. Înseamnă că regulile nu sunt la fel de respectate și că interacționează cu oameni nevaccinați. Haideți să avem grijă de copii. (…) Școala depinde de condiții igienice și de persoane care sunt sau nu infectate. (…) Trebuie să facem să nu ajungem la 6 la mie ca să închidem școlile. Ține doar de noi”, a mai afirmat fostul ministru al sănătății.

Leave a comment

Lasă un răspuns