Maximum de cazuri în valul trei va fi depășit în valul patru, crede fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu, care solicită autorităților să ceară sprijinul instituțiilor europene pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus.

Maximum de cazuri în valul trei va fi depășit în valul patru. România va depăși deja 6.000 de cazuri COVID pe zi, cât a fost maximum în valul 3 și ar trebui cerut ajutorul țărilor europene, pentru ca „măcar copiii să îi salvăm” consideră Vlad Voiculescu.

”Vă mai amintiți vria din martie-aprilie când dr. Andreea Moldovan și cu mine eram la Ministerul Sănătății și încercam să gestionăm dezastrul?

Situația părea gravă, nu-i așa? Chiar era.

Ne uitam atunci cu toții la doi indicatori atunci:

incidența

numărul și gradul de ocupare al paturilor ATI

Haideți să vedem cum stăteau lucrurile atunci și cum stau acum:

𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞-𝐀𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞:

maximum a fost de peste 6.000 de cazuri / zi;

1400-1600 paturi ATI pentru pacienții Covid19, aproape toate ocupate.

𝐀𝐒𝐓𝐀̆𝐙𝐈:

Nu mai departe de mâine vom depăși deja 6.000 de cazuri / zi

Conform datelor oficiale, la nivel național avem doar 1087 de paturi de ATI; În toată România mai erau astăzi doar 19 paturi libere; în București niciunul.

Și totuși, ce am văzut peste weekend la televizor au fost imagini cu Superman Cîțu la Vama Veche. Bravo!

“Targetul de 1.600 paturi” repetat papagalicește pare că a fost complet uitat chiar de către autorul acestuia acum când nu mai are niciun interes să arunce vina pe MS.

După ce am auzit de sute de ori că “avem o campanie de vaccinare de succes”, astăzi suntem pe locul 1 în Europa și pe locul 10 în lume la numărul de decese zilnice.

Din fericire – și asta este singura veste bună in acest context – celelalte țări europene vor trece mult mai ușor prin acest val decât noi – o să le putem cere ajutorul, ceea ce premierul, dr. Arafat și ministrul Cseke ar trebui să facă imediat. Măcar copiii să-i salvăm!”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Leave a comment

Lasă un răspuns