Alexandru Rafila despre Vlad Voiculescu: „Această lamentare nu are niciun fel de legătură cu realitatea”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a calificat plângerile lui Vlad Voiculescu legate de lipsa de transparență în privința vaccinării și a datelor privind evoluția Covid drept „lamentare fără nicio legătură cu realitatea”

„Ministrul Sănătății nu știu de ce pune la îndoială cifrele, mai ales sa nu ne pună pe noi la îndoială în ceea ce privește aceste date, totuși e ministru al Sănătății, coordonează întreaga activitate legata de testare și cred că deja a avut suficient timp ca aceste lucruri să devină funcționale după instalarea noului guvern”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

„Nu vă spun din punct de vedere politic, ci din punct de vedere profesional. Această lamentare nu are niciun fel de legătura cu realitatea. Dînsul are toate pârghiile astfel încât într-o săptămână, două, să avem o radiografie fidelă a situației epidemiologice din toata țara”, a mai spus reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, care vineri a cerut ca restricțiile să nu fie ridicate din București, a declarat, într-un interviu la Europa FM, că el nu crede că rata de infectare în București, raportată de Guvern la 2,9 la mie, este reală. „Nu cred că este sub 3 la mie în realitate”, a spus Vlad Voiculescu.

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte al PSD, a cerut demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe motiv că acesta ar fi „un veritabil subminator al campaniei de vaccinare” împortiva Covid-19, pe care „o decredibilizează prin minciuni penibile”.

„Cerem demisia ministrului USR-Plus al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care se dovedeşte un veritabil subminator al campaniei de vaccinare, pe care o decredibilizează prin minciuni penibile, precum cea că Japonia, spre deosebire de România, n-ar avea acces la vaccin şi de aceea, vezi Doamne, nu-şi vaccinează populaţia. În realitate, mai multe ţări dezvoltate între care Japonia, Taiwan, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, au amânat deliberat vaccinarea populaţiei pentru a aştepta noi rezultate ale testelor clinice şi pentru a vedea ce se întâmplă în ţările care îşi vaccinează deja cetăţenii”, a scris Gabriela Firea miercuri pe Facebook.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul