Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat. Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a declarat că în acest moment statul se luptă cu o industrie care are bani și avocați puternici. 

Șeful deputaților a explicat că legea a fost depusă și adoptată pe repede înainte pentru ca alte partide să nu întârzie această lege.

Ați văzut cât de supărați au fost cei de la USR și AUR că am adoptat această lege și i-am luat cumva pe nepregătite. Mi-e teamă că dacă am fi depus amendamentele cu mult timp înainte și au fi aflat ar fi încercat tot felul de mecanisme pentru a bloca această lege, a spus Simonis.

Legea prevede ca localitățile sub 15000 de locuitori să nu mai aibă centre de jocuri de noroc.

În acest moment noi ne luptăm cu o industrie, cu o mafie, care are o cifră de afaceri însumată de 10-12 miliarde de euro. Au cei mai buni avocați. În permanență ne-au transmis că legea este inaplicabilă, cu nu o să putem să închidem nimic, că au licențe, au contracte de închiriere. Am avut această strategie să adoptăm prima lege sub 15.000 de locuitori cu intrare în vigoare de urgență, a mai spus Simonis.

Ce prevede legea?

Potrivit documentului, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus.

„Este interzisă prestarea, în mod direct sau indirect, a unor activităţi conexe jocurilor de noroc către entităţi care nu deţin licenţă clasa 1 emisă de ONJN şi care permit accesul la jocurile de noroc de către participanţii la joc care accesează platforma de joc de pe teritoriul României şi/ sau participanţii la joc cetăţeni români care nu au rezidenţă fiscală într-un alt stat. Măsurile tehnice necesare pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat vor fi stabilite prin ordin al preşedintelui ONJN, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Până la adoptarea ordinului preşedintelui ONJN prevăzut de prezentul alineat, operatorii economici care deţin licenţa clasa II emisă de ONJN au obligaţia de a implementa orice măsuri tehnice disponibile pentru a preveni şi combate accesul participanţilor la jocuri de noroc cu încălcarea dispoziţiilor prezentului alineat”, menţionează proiectul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *