Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, este adeptul ședințelor online în parlament, în contextul pregătirilor pentru campania electorală de la începutul lunii mai. Simonis a precizat că faptul că dacă parlamentarii vor lucra online nu înseamnă că nu se lucrează, ci că se adoptă aceleași rapoarte și se transmit la plen aceleași rapoarte ca în sistem fizic.

Într-o sesiune a Biroului Permanent al Camerei Deputaților, s-a aprobat solicitarea Comisiei pentru buget-finanțe de a lucra online până la finalul sesiunii parlamentare, astfel încât aleșii să se poată ocupa de campania pentru alegerile locale și europarlamentare. De asemenea, s-a decis ca ședințele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor să se desfășoare în format hibrid până la sfârșitul sesiunii parlamentare.

S-au mai desfășurat comisii în sistemul online și în regimul online. S-au desfășurat pe parcursul întregului an, de când am implementat sistemul online. Știți că eu sunt unul din cei care insistă permanent ca prezența să fie fizică și ședințele de plen să fie fizice, asta neînsemnând că vom opera sau vom face în viitor, așa cum am mai făcut și am organizat ședințe, în sensul în care anumite ședințe să fie și în sistem hibrid, atât fizic, cât și online” a declarat Alfred Simonis, potrivit B1TV.

Simonis a subliniat că nu crede că am intrat în perioada de campanie și că s-au desfășurat comisii în sistemul online pe parcursul întregului an, de când a fost implementat acest sistem. El a adăugat că, în timp ce el insiste permanent pentru prezența fizică și ședințele de plen fizice, este posibil ca anumite ședințe de plen să se desfășoare în sistem hibrid, cu parlamentarii care votează atât online, cât și fizic.

În ceea ce privește indemnizațiile parlamentarilor, Simonis a precizat că acestea nu sunt calculate pe baza momentelor sau timpului petrecut în bancă, ci pe baza activității și legilor pe care le adoptă. El a subliniat că nu se face diferență dacă se votează online sau fizic, deoarece legea adoptată are același efect în ambele cazuri.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *