Florin Călinescu vrea să candideze la președinție: „Voi veghea la toate nemerniciile pe care Parlamentul, Guvernul și toate entitățile administrative le fac ca să termine cu acest popor”
Florin Călinescu vrea să candideze la președinție: „Voi veghea la toate nemerniciile pe care Parlamentul, Guvernul și toate entitățile administrative le fac ca să termine cu acest popor”

Florin Călinescu, actor și personalitate de televiziune, a declarat că vrea să candideze la alegerile prezidențiale din România în semn de protest față de actuala clasă politică. El a criticat partidele PSD și PNL, precum și pe președintele Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că nu și-a îndeplinit rolul de reprezentant al poporului român.

Călinescu a declarat că dorește să candideze pentru a protesta împotriva agresiunii statului român, începând cu Președinția, Parlamentul, Guvernul și administrația locală, care, în acest an, par să se fi aliniat, așa cum a spus el, „ca planetele”. El a criticat, de asemenea, faptul că parlamentarii adoptă legi „într-o nepăsare și într-o viteză absolut uluitoare” și a remarcat faptul că s-au făcut angajări la stat, cu peste 1,3 milioane de bugetari, personal care trebuie plătit și supraplătit, transmite B1TV.

Este atitudinea unui cetățean, pentru că, așa cum scrie în Constituție, cetățeanul are datoria și dreptul să-și apere țara. În Constituție scrie că orice cetățean, în condițiile respective, poate să facă acest lucru. E un protest al cetățeanului Florin Călinescu pentru ceea ce-mi oferă acum, la 35 de ani de la Revoluție, personajele care au ajuns acolo, prin nepăsarea cetățenilor acestei țări.

Noi vorbim de vreo 5 – 6 milioane de oameni care ies la vot și știm în ce condiții. 10-12 milioane stau acasă sau la grătar pentru că sunt șmecheri, știu ei mai bine, ”n-are rost, jocurile sunt făcute”.

Cetățeanul Florin Călinescu protestează împotriva agresiunii statului român, începând cu Președinția, Parlamentul, Guvernul și administrația locală, care în acest an parcă s-au aliniat așa, ca planetele, (…) iar Iohannis a acționat „ca nimeni altul în scopuri personale, dar și alea necunoscute”.

Florin Călinescu a subliniat că dacă va ajunge președinte va „veghea la toate nemerniciile pe care Parlamentul, Guvernul și toate entitățile administrative le fac ca să termine cu acest popor”.

Despre alianța PSD-PNL, Călinescu a spus că arată clar că nu mai există nicio ezitare în a juca hora pe spinarea noastră a unor partide care până ieri s-au bătut. El a subliniat că dacă el va ajunge președinte, va sprijini un grup politic curat și va introduce votul obligatoriu.

Cred că cetățenii trebuie să ia atitudine. Nu-mi fac iluzii, n-o să ia atitudine. Sunt apatici, presimt. Și atunci e un pericol foarte mare.

De altfel, alianța aceasta împotriva firii, firii politice și sociale și de bun simț arată clar că nu mai există nicio ezitare în a juca hora pe spinarea noastră a unor partide care până ieri s-au bătut. Acum, în această alianță absolut dezastruoasă se află și PD-ul înglobat în PNL și PNL înglobat în PSD”, a mai spus actorul.

Iar despre Alianța Dreapta Unită (ADU) a spus că în ea USR e „majoritar”, iar PMP și Forța Dreptei sunt doar niște „firimituri”. „Deci vorbim de un mare partid PSD, și traseismul ăsta politic nu mai e o problemă pentru nimeni. Iată că PNL a plecat cu totul la PSD”, a conchis Florin Călinescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *