PNL nu mai există consideră fostul lider al partidului, Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, acuză Guvernul PSD-PNL că a îngreunat participarea la alegerile europarlamentare a cetățenilor care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului. Condițiile în care acești români pot vota au fost schimbate de Guvern prin Ordonanță. Orban a mai susținut că PSD-iștii și PNL-iștii au luat această decizie pentru că electoratul afectat e unul care, tradițional, nu îi votează.

Orban, care este și unul dintre liderii Alianței Dreapta Unită, vorbește despre „una dintre mizeriile născocite de guvernanți pentru a îngreuna votul” la europarlamentare, potrivit B1TV.

Tentativa de fraudare a alegerilor din 9 iunie de către actuala putere este evidentă. Astăzi voi prezenta una dintre mizeriile născocite de guvernanți pentru a îngreuna votul unor largi categorii de cetățeni.

Este vorba de cetățenii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului. Până la alegerile din acest an ei puteau să voteze la alegerile pentru Parlamentul European pe listă suplimentară la orice secție de votare din localitatea unde se găseau în ziua votului.

Ordonanța nu mai permite exercitarea dreptului de vot în acest mod foarte simplu, ci îngreunează exercitarea dreptului de vot instituind obligația de a face o cerere pentru a putea vota și de a vota doar cu urna specială”, a scris Ludovic Orban, pe contul său de Facebook.

Ludovic Orban a adăugat apoi că la europarlamentare au votat pe lista suplimentară peste 1,2 milioane de alegători. Este vorba despre „studenții, cei care se află în weekend la munte, la mare sau în altă destinație turistică, cetățenii care locuiesc în periurban dar și-au păstrat buletinul de oraș, angajații care lucrează în alte localități și nu se pot deplasa în ziua votului în localitățile de domiciliu etc”, adică oameni care „în marea lor majoritate, nu sunt ’prietenii’ puterii”.

Orban: Ordonanța privind comasarea alegerilor e neconstituțională

Ludovic Orban a mai susținut că judecătorii Curții Constituționale ar trebui să se pronunțe mai repede în privința Ordonanței amintite deoarece nu ar fi normal ca alegerile comasate să aibă loc și apoi ei să decidă că desfășurarea lor a fost neconstituțională.

Continui să cer imperativ CCR să judece imediat excepțiile de neconstituționalitate cu privire la ordonanța de comasare invocate de Forța Dreptei și REPER și admise de ÎCCJ, pentru că ar fi un grav atentat la democrație acceptarea complice a desfășurării unor alegeri în baza unei ordonanțe neconstituționale.

Dar, indiferent de ce va face Curtea Constituțională, îi îndemn pe românii care s-au săturat de coaliția toxică să vină oricum la vot și să își exercite dreptul de vot oricât de mult vor încerca partidele stat să îngreuneze procesul de votare. Pentru că, așa cum ’ pic cu pic se face marea’, la fel, vot cu vot se face schimbarea!”, a mai arătat Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *