Alianța USR-PLUS a solicitat consultări cu partidele și Klaus Iohannis
Alianța USR-PLUS a solicitat consultări cu partidele și Klaus Iohannis

Alianța USR-PLUS a solicitat consultări cu restul partidelor și președintele Klaus Iohannis pe tema alegerilor locale. În lipsa unor măsuri clare, alegerile trebuie amânate, consideră formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș.

„Alianța USR PLUS consideră că în actualul context epidemiologic organizarea alegerilor locale în 27 septembrie prezintă un risc major pentru populație, membrii birourilor electorale, membrii partidelor și voluntarilor și, dacă nu se iau măsuri de protecție sanitară adecvate, trebuie amânate. Fără noi măsuri ferme, cetățenii vor considera riscantă participarea la procesul electoral, iar rezultatele finale nu vor fi reprezentative, procesul democratic fiind alterat”, se arată într-un comunicat de presă.

USR-PLUS vrea consultări cu președintele și cu reprezentanții partidelor politice.

„Alianța USR PLUS face un apel public pentru consultări cu președintele României, Klaus Iohannis, cu Guvernul României și cu partidele politice care participă la alegerile locale pentru a stabili de comun acord noi măsuri necesare pentru desfășurarea campaniei electorale, în condiții de protecție sanitară adecvată.

În ultimele zile, media infectărilor cu SARS-CoV-2 în România se ridică la peste 1.000 pe zi, motiv pentru care se impun de urgență discuții pentru a stabili noi reguli în care ar putea să se desfășoare evenimentele politice, strângerea de semnături pentru candidați și procesul electoral de la finalul lunii septembrie”, se mai arată în același comunicat.

În cazul în care scrutinul se va desfășura, să fie luate măsuri suplimentare pentru protejarea voluntarilor și a membrilor de partid care fac campanie, precum și prelungirea la 2 zile a votului, solicită USR-PLUS.

„Alianța USR PLUS consideră că există modalități prin care să fie redus riscul de infectare cu noul coronavirus în cadrul acțiunilor electorale dacă partidele politice vor ajunge la un acord pentru a respecta împreună un set de reguli pentru protejarea cetățenilor, a membrilor de partid și voluntarilor care trebuie să strângă semnături în stradă potrivit actualei legislații. De asemenea, USR PLUS insistă pentru desfășurarea efectivă a votului pe parcursul a două zile, pentru a reduce la minimum riscurile de contaminare pentru membrii birourilor electorale din secțiile de votare, precum și a cetățenilor care își vor exercita dreptul de vot”, au transmis reprezentanții formațiunii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *