Alte valuri de coronavirus vor urma, în afara valului patru care a început deja, avertizează medicul Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de sănătate publică din Senat. Doar prin vaccinare viitoarele valuri de îmbolnăviri nu se vor mai forma, susține medicul.

Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că la Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, duminică seară, la Antena 3.

Secțiile de Terapie Intensivă încep să se aglomereze, și se va ajunge din nou la o lipsă acută de locuri, spune Streinu-Cercel.

Din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni. Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colaterale , să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri, pentru că noi vorbim acum de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante”, a adăugat medicul.

Adrian Streinu-Cercel a explicat că virusul, pe măsură ce se transmite în rândul persoanelor, capătă noi valențe și face noi mutații, iar acestea vor forma viitoare valuri de coronavirus.

Atât timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a încheiat medicul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *