Ludovic Orban lansează un atac la contracandidatul său Florin Cîțu, care și-a depus astăzi oficial candidatura pentru șefia partidului. El i-a reproșat premierului că nu cunoaște istoria PNL, în condițiile în care azi a fost aniversarea a 157 de ani de la nașterea lui Ion I. C. Brătianu.

Ludovic Orban: Nu poți să conduci PNL dacă nu cunoști PNL, cel de astăzi, dar mai ales cel de ieri

„Vă mărturisesc, am crezut, când am auzit că Florin vrea să își depună moțiunea astăzi că vrea să folosească aniversarea a 157 de ani de la nașterea lui Brătianu ca un moment simbol de lansare a candidaturii la președinție”, a spus Orban, care a participat la la Simpozionul „Ion I. C. Brătianu – 157 de ani de la naştere”.

„L-am urmărit cu oarecare emoție că va începe discursul referindu-se la această zi astrală în care s-a născut sfinxul care a materializat visul a generații și generații de români să aibă țara lor, să trăiască în fruntariile naturale. Din păcate nu a spus nimic. Asta e, ce să faci! Nu poți să conduci PNL dacă nu cunoști PNL, cel de astăzi, dar mai ales cel de ieri și cel de alaltăieri”, a continuat Ludovic Orban.

Totodată, Ludovic Orban a respins varianta ca PNL să se situeze în acest moment la 16% în preferinţele electoratului.

„Nu există, noi avem cercetări sociologice. Ce este interesant este că, până la momentul intrării în competiţie a domnului prim-ministru Cîţu, PNL a înregistrat o încredere şi o intenţie de vot stabilă, în jur de 26-27% şi, într-adevăr, există un trend descendent, nu avem scorul de 16-18%, în jur de 20-22%, e adevărat, dar am intrat pe trend descendent”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat ce condiţii ar trebui să se îndeplinească pentru a inversa involuţia în sondaje a PNL, liderul liberal Ludovic Orban a răspuns: „Să înceteze atacurile reciproce”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *