Image default
Actualitate

Ludovic Orban nu concepe amânarea alegerilor parlamentare. Parlamentarii PSD „ar vrea sa mai stea 4 ani”

Amânarea alegerilor parlamentare nu este o opțiune pentru Ludovic Orban, care respinge ideea pe care insistă PSD. Curtea Constituțională a decis că parlamentul poate stabili data alegerilor, ceea ce înseamnă că PSD, care are majoritate parlamentară, ar putea obține o dată ulterioară a alegerilor.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că nu este de acord cu amânarea alegerilor parlamentare, stabilite pe 6 decembrie.

Întrebat ce va face dacă Parlamentul modifică data alegerilor parlamentare, Ludovic Orban a declarat:

„Mai e timp până….Așteptam să vedem motivarea Curții. Mai ales parlamentarii PSD care simt că nu se vor mai realege, ar vrea să mai stea 4 ani. Democrația înseamnă alegeri. Mandatul actualului Parlament încetează pe 20 decembrie. Chiar are nevoie România de un Parlament care să fie oglinda fidela a actualelor opțiuni ale populației. Parlamentul actual este în contradicție flagrantă cu opțiunile manifestate de cetățenii români și la alegerile europarlamentare, și la alegerile prezidențiale și acum și în alegerile locale” a spus Orban, potrivit publicației Știri pe Surse.

Amânarea alegerilor parlamentare. Poziția președintelui Klaus Iohannis

Miercuri, și președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat ferm pentru alegerile parlamentare la termen.

„Și pentru că am făcut referire la o schimbare profundă în bine, despre asta sunt și alegerile parlamentare din decembrie. Un pas a fost deja făcut, rezultatele alegerilor locale de duminică au arătat că cetățenii își doresc administrații eficiente, care să servească interesul public.

În decembrie trebuie să continuăm acest drum. Pentru dezvoltarea României, majoritatea nocivă care a acționat până acum în Parlament, prin încercări repetate de a dinamita inclusiv economia românească, poate fi sancționată doar prin vot” a spus președintele României.

Related posts

Ludovic Orban, despre sporurile bugetarilor: Trebuie o analiză serioasă. Doar cele justificate pot fi păstrate

Andrada Ionescu

Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc îl somează pe Orban să vină cu un plan concret în Parlament pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Scrisoarea oficială

Constantinescu Gabriel

Nu se dau amenzi pentru nepurtarea măștii pe stradă până joi, a cerut Ludovic Orban

Constantinescu Gabriel

1 comment

Alegerile parlamentare nu se pot organiza pe 6 decembrie spune Ciolacu 2 octombrie 2020 at 6:57

[…] Ludovic Orban nu concepe amânarea alegerilor parlamentare.… […]

Reply

Leave a Comment