Alegerile parlamentare nu se pot organiza pe 6 decembrie spune Ciolacu
Alegerile parlamentare nu se pot organiza pe 6 decembrie spune Ciolacu

Alegerile parlamentare nu se pot organiza pe 6 decembrie, explică Marcel Ciolacu, care a spus că este „posibil” să depună în Parlament un proiect de lege în acest scop, în contextul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus, cu riscul de ajunge către 3.000 zilnic. Mai mult, liderul PSD a mai spus că nu-l interesează părerea președintelui Klaus Iohannis, care nu se declarase de acord cu amânarea alegerilor parlamentare.

„Nu ne interesează, în acest moment, că-și dorește sau nu-și dorește președintele Iohannis alegeri. Noi suntem pe drumul corect (…) Pe mine mă interesează dacă abordarea PSD de după alegerile prezidențiale (din 2019 – n.red) a fost una corectă, dacă românii au acum încredere în PSD și în mesajele PSD. Iar rezultatele de la alegerile locale ne arată că percepția s-a schimbat, de aceea am câștigat consilii județene și cele mai multe primării. Dacă Iohannis crede că rostul lui pe acest pământ românesc este să analizeze scorul PNL, este treaba domniei sale, dar și-a uitat haina constituțională de aproape un an”, a declarat Ciolacu, potrivit PsNews.

Marcel Ciolacu este sigur că PNL va utiliza orice pârghie pentru a forța organizarea alegerilor pe 6 decembrie și-l critică pe președintele Iohannis pentru că se folosește de pandemie pentru a critica PSD.

„Nu, alegerile nu se pot organiza, dar pe ei nu-i interesează altceva. Cum să ieși, tu, președinte al României în conferință de presă, când ai cel mai mare număr de cazuri, să ataci PSD, de 17 ori să ataci PSD-ul, iar la final să le spui oamenilor să aibă grijă și cu pandemia.

După părerea mea oamenii vor avea lehamite și cred că numărul de cazuri va fi din ce în ce mai mare. Vom trece de 2500 de cazuri, spre 3000 de cazuri pe zi” a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu crede că și-a dat seama de planul liberalilor, și anume să tragă de timp până la data alegerilor, stabilită pentru 6 decembrie.

„Este clar că nu pot fi organizate alegeri, dar ei vor face același lucru pe care l-au făcut și cu pensiile. Dacă CCR-ul va da că este constituțional și n-au de ales că tocmai au zis că Parlamentul decide. Ei, totuși, vor ataca la CCR, iar președintele va retrimite la Parlament, în așa fel încât să se ajungă în data de 6 decembrie. Au tot planul făcut, toate au fost pregătite pentru ei”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Mai mult, PSD este pe drumul corect, consideră Ciolacu

Alegerile parlamentare nu pot fi organizate la termen, spune Ciolacu.  „PSD, că-şi doreşte sau nu-şi doreşte preşedintele, este pe drumul corect”, iar românii au început să aibă din nou încredere în partid şi mesajele sale, consideră liderul partidului..

Marcel Ciolacu a fost întrebat cine a câştigat alegerile locale, în opinia sa, şi a afirmat: „Nu cred că asta este ceea ce interesează românii, cine a câştigat alegerile.(…) PSD, în acest moment, că-şi doreşte sau nu-şi doreşte preşedintele, este pe drumul corect. Am avut două examene electorale unde am avut un scor de 22%. Acum avem un scor pe vot politic de peste 30%. Avem cele mai multe consilii judeţene câştigate ca şi preşedinte şi peste 1.400 de primari”.

Ciolacu a precizat care a fost cel mai important lucru de aflat pentru el, în calitate de preşedinte al formaţiunii: ”Pe mine mă interesează, ca preşedinte al PSD, dacă abordarea după alegerile prezidenţiale este cea corectă. Şi românii au reînceput – după cum se vede, după scorul politic, salt de aproape 10% – să aibă încredere în PSD şi mesajele partidului. Lucrul acesta este evident că da, ne arată cifrele”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat recent că alegerile au fost câştigate de PNL, cu 34%, fiind urmat de PSD cu 30%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *