Care este suma alocată spitalelor care luptă cu SARS-COV-2. Raluca Turcan informează publicul cu privire la sumele alocate decontării.

“1,2 miliarde de euro este suma alocată decontării, din bani europeni, a aparaturii, echipamentelor medicale și de protecție, în contextul crizei sanitare. “, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Aceasta anunță câte cereri de finanțare au fost depuse. “30 septembrie a fost ultima zi în care spitalele și alte unități sanitare, DSP-urile, centrele sociale rezidențiale publice pentru categorii vulnerabile au putut aplica pentru finanțarea cheltuielilor generate de pandemie. Au fost depuse 297 de cereri de finanțare în valoare de peste 1,2 miliarde euro. 54 dintre ele, în valoare de aproape 165 de milioane au fost aprobate, celelalte aflându-se în proces de evaluare a eligibilității.”, adaugă aceasta.

Guvernul PNL a decis ca bugetul alocat pentru finanțarea dotării spitalelor să crească. “Bugetul pe care l-a alocat initial Guvernul pentru finanțarea dotării spitalelor în contextul pandemiei a fost de 350 milioane euro, cu o limită de supracontractare de 400 de milioane euro. Am decis creșterea acestui plafon până la 1,2 miliarde de euro pentru a susține efortul unităților medicale de a investi în dotări și echipamente. Sunt investiții care vor rămâne în spitale, la dispoziția pacienților, și după ce criza sanitară va trece.”, încheie ea.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul