Image default
Actualitate

Ana Birchall este de acord cu redeschiderea dosarului 10 august

Ana Birchall este de acord cu redeschiderea dosarului 10 august. În dosarul 10 august s-a reluat ancheta după ce Georgiana Hosu a infirmat soluția de clasare.

“Si astazi am primit de la voi multe intrebari legate de dosarul “10 august”. Sigur ca emotia, furia alaturi de toate aceste intrebari si nelamuriri sunt absolut indreptatite. Asa cum am mai spus, fiind inca un dosar in faza de urmarire penala, am o obligatie morala de rezerva. Dar in calitate de cetatean nu voi inceta sa sustin si sa imi doresc ca toti cei care au incalcat legea sa raspunda. Dreptul de a protesta NU poate si NU trebuie sa fie gazat! O reverenta speciala pentru toti romanii care au continuat sa solicite dreptate si pedepse pentru cei care au incalcat legea.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Birchall explică pe scurt demersul acestui dosar. “Sefa DIICOT a infirmat, in parte, ordonanta de clasare a acuzațiilor împotriva șefilor Jandarmeriei. Se reia astfel urmărirea penală față de Laurențiu Cazan, Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile, Mihai Chirica Dan sub aspectul savarsirii infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, favorizarea făptuitorului etc.”, adaugă aceasta.

Dosarul urmează să fie trimis spre soluționare. “Ordonanţa a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea confirmării, urmând ca după rămânerea definitivă, dosarul să fie declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.”, încheie ea.

Related posts

Ana Birchall o ironizează pe Gabriela Firea

Alina Angelescu

Ana Birchall a demisionat luni din grupul PSD. Ce va face în continuare fostul ministru al justiției

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment