andrei caramitru
andrei caramitru

Andrei Caramitru , fostul consilier politic al președintelui Uniunii Salvați Românie (USR) Dan Barna, apreciază atitudinea prooccidentală a liderului Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, în contextul războiului din Ucraina. „Imaginați-vă cum ar fi fost acum dacă nu îi dădea afară Ciolacu pe toti kaghebiștii din gașca Dragnea”, a scris comenatorul, pe contul de Facebook al blogului său.

„Mulți din USR au fost deja. Acum Ciolacu și Cîțu merg la Kiev. Fără nici o ironie – îi felicit pe amândoi. În special pe Ciolacu – e extraordinar de important că PSD e pro-vest și anti-Rusia. Imaginați-vă cum ar fi fost acum dacă nu îi dădea afară Ciolacu pe toti kaghebiștii din gașca Dragnea. Sau dacă Ciolacu se poziționa acum la fel ca Viktor Orban, că putea, ar fi prins bine la el în partid. Da – nu îmi place PSD și nu îi voi vota – dar nu pot să nu apreciez ce face omul ăsta (în contextul dat – în interiorul unui partid cum e PSD), oricât ne place să tot înjurăm”, a scris Andrei Caramitru pe rețeaua de socializare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, merge pe 27 aprilie în vizită la Kiev. „Va fi o vizită desfăşurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocităţi”, după cum a transmis instituția. Vizita a fost confirmată, miercuri, și de președintele Senatului, Florin Cîțu, pe Facebook: „Voi face o vizită oficială în Kiev, Ucraina, la invitaţia preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk”.

Pe de altă parte, Andrei Caramitru se declară „șocat” că șeful statului și premierul, proaspăt ales lider al liberalilor, nu au mers șa Kiev pentru a-și arăta susținerea pentru regimul Volodimir Zelenski.

„Sunt totuși șocat – vă spun sincer – că în zona PNL (care e totuși pro-vest sau credeam că e), Iohannis și Ciucă nu au mers deja la Kiev. Ce naiba faceți fraților? E o oportunitate atât de mare pentru România să conteze în zonă, să conducem situația în UE lângă Polonia. Și voi stați ca proștii cu curu pe scaun în birou, în cel mai bun caz (ca la Măria sa de la Cotroceni nici de asta nu sunt sigur). Dezastru fraților. Si bravo, Ciolacu, o spun sincer”, a scris Andrei Caramitru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *