https www.gandul.ro wp content uploads 2022 02 ministrul apararii din rusia serghei Soigu propune mutarea capitalei in siberia 171257 1628318655

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi „ieșit din joc”, după ce a suferit un atac de cord în urma căruia a ajuns la Terapie Intensivă. Acum, el riscă să rămână invalid, scrie presa din Ucraina.

Informația circulă în presa din Ucraina, care a preluat afirmațiile fostului co-proprietar al Yukos, Leonid Nevzlin. În prezent, el locuiește în Israel, după ce a condamnat în lipsă în Rusia la închisoare pe viață. El a păstrat, însă, legătura cu mediile de afaceri și politice din Moscova.

„Șoigu este în afara jocului, poate că va deveni invalid dacă supraviețuiește. A avut brusc un atac de cord masiv, este la terapie intensivă, conectat la aparate. Zvonurile spun că atacul de cord nu ar fi avut loc din cauze naturale”, scrie Leonid Nevzlin, pe Facebook.

Ministerul rus al Apărării a ameninţat miercuri seara că va lovi centre de comandă din capitala ucraineană Kiev, pe care Moscova a renunţat să o asedieze, acuzând Ucraina de atacuri şi sabotaje pe teritoriul Rusiei. Avertismentul vine la o zi după ce un pod feroviar rusesc cheie pentru armata Kremlinului a fost distrus la granița cu Ucraina.

Ziarul ucrainean Ukraîinska Pravda amintește că Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra Kievului încă din primele zile ale invaziei, concentrând forțe terestre semnificative în apropierea capitalei ucrainene, după care s-a regrupat pentru a ataca alte obiective.

FOTO: agora.md

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *