Apare un nou vaccin anti-COVID | Anunţul ministrului Sănătăţii despre serul pe care România îl va cumpăra
Apare un nou vaccin anti-COVID | Anunţul ministrului Sănătăţii despre serul pe care România îl va cumpăra

În toamnă ar putea apărea un nou vaccin anti-COVID, după ce un alt val provocat de Sars CoV-2 ar putea lovi România în această toamnă, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în exclusivitate la Antena 3.

„Estimarea nostră este că decesele vor mai creşte în 3-4 săptămâni, pentru că există un decalaj între creşterea numărului de cazuri şi decese.

În niciun caz nu sunt decese comparabile cu valul patru COVID, când a fost o situaţie fără precedent”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, marţi seara, la Antena 3.

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii nu ia în calcul noi restricţii, însă anunţă că un nou vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi accesibil din această toamnă.
Mai exact, noul ser va fi gata „probabil în octombrie” și România îl va cumpăra, a mai spus ministrul.

„Nu avem în vedere o măsură restrictivă, recomandăm utilizarea măştii în interior şi în mijloacele de transport în comun.

Cred că obligativitatea măştii în acest sezon cald e dificil de implementat, pentru că oamenii ar purta-o incorect, cred că e mai bună o recomandare”, a continuat şeful de la Sănătate.
Ţara noastră ar putea fi lovită la toamnă de al șaptelea val COVID, avertizează ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 11.600 de cazuri noi de persoane infectate cu Sars CoV-2, cu peste 6.400 mai multe față de ziua anterioară.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *