Aprovizionarea Europei cu gaze în situația în care începe războiul în Ucraina a determinat SUA să înceapă negocierile cu producători de energie la nivel global, pentru a nu exista crize în alimentare.

Factorii de decizie ai SUA au discutat pentru a asigura un flux neîntrerupt de energie în Europa pentru restul iernii. În acest sens, negocierile includ o gamă largă de furnizori, inclusiv vânzători de gaz natural lichefiat (GNL).

„Am lucrat pentru a identifica volume suplimentare de gaze naturale non-ruse din diferite zone ale lumii, din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu până în Asia şi Statele Unite”, a declarat un înalt oficial pentru Reuters, citat de B1TV.

Aprovizionarea Europei cu gaze, dacă Rusia taie aprovizionarea. Planul Casei Albe este complicat de faptul că producătorii mondiali de GNL produc deja cât de mult pot. Reuters a scris că producătorii contactaţi le-au spus oficialilor guvernamentali americani că rezervele globale de gaze sunt reduse şi că există puţine disponibile pentru a înlocui volume mari din Rusia.

Rusia a adus sisteme de rachete balistice Iskander la frontierele Ucrainei

Federația Rusă a concentrat peste 127.000 de trupe la frontierele Ucrainei, unde a desfășurat inclusiv sisteme de rachete operațional-tactice Iskander-M, rachete balistice de înaltă precizie ce pot fi dotate chiar și cu încărcătură nucleară. Mișcarea a fost confirmată și de imaginile distribuite pe rețelele sociale, care arată trenuri încărcate cu componente specifice cum se îndreaptă spre marginea vestică a Rusiei.

Armata ucraineană susține că Federația Rusă ar putea folosi armament cu rază medie de acțiune „pentru a distruge obiective vitale” din Ucraina. Rapoartele comunității ucrainene de informații arată că, la jumătatea lunii ianuarie, existau 36 de lansatoare de Iskander în apropiere de frontierele ucrainene.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *