Arabia Saudită s-a oferit să medieze negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia, după ce prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, susține că a fost sunat de Vladimir Putin.

Prințul moștenitor din Arabia Saudită susține că dorește să se ajungă la o soluție care să încheie conflictul ruso-ucrainean ia țara sa este pregătită să facă eforturi „pentru a media între toate părțile” relatează CNN, preluat de B1TV.

Mohammed bin Salman a transmis că Arabia Saudită susține „eforturile care să ducă la o soluție politică”, motiv pentru care ar putea media negocierile dintre Moscova și Kiev.

El a abordat, de asemenea, preocupările energetice legate de situația din Ucraina, reafirmând angajamentul țării sale față de acordul OPEC+, un pact încheiat de 10 mari producători de țiței și Rusia de a pompa treptat mai mult petrol pe piață pentru a satisface cererea.

Arabia Saudită, care consideră Rusia ca partener principal în alianța OPEC+ , a declarat marți că „sprijină eforturile internaționale de detensionare din Ucraina”.

Vladimir Putin nu intenționează să livreze mai mult, petrol, ba chiar sunt voci care spun că în curând nu numai că se vor opri exporturile de petrol din Rusia, dar Putin va opri și robinetul conductelor de gaz care alimentează Vestul.

Ținând cont de sancțiunile antirusești impuse de o serie de țări occidentale, Vladimir Putin a subliniat inadmisibilitatea politizării problemelor legate de aprovizionarea globală cu energie și a subliniat, de asemenea, abordările fundamentale ale părții ruse în contextul operațiunii militare speciale în curs de desfășurare pentru protejarea Donbass”, se precizează într-un comunicat de presă al Kremlinului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *