are rusia curaj sa atace nato raspunsul generalului mindrulescu 760439

Președintele Comitetului Academic Executiv al Colegiului European de Securitate și Apărare, generalul român (r) Dr. Mircea Mîndrescu, a vorbit despre scenariul unui ipotetic atac al Federației Ruse asupra unui stat NATO.

Întrebat dacă un astfel de scenariu este posibil, generalul Mircea Mîndrescu a subliniat supremația NATO în toate structurile de forță convenționale.

„Eu nu cred că Putin e irațional. Dacă de la concluzia că e rațional va avea grijă și se va uita la trei aspecte: Capabilitate, adică să pată să își îndeplinească obiectivul nu doar să ciupească din el, intenție și oportunitate. Dacă una din aceste trei chestiuni e cu minus sau e zero, rezultatul într-un clacul logic e nul”, a afirmat Mîndrescu, la Sinteza Zilei de la Antena 3.

„Tot acest meci al descurajării se bazează pe calcul logic, pe un jucător care gândește predictibil. Dacă punem în joc iraționalitatea, atunci avem o altă chestiune”, a mai precizat generalul Mircea Mîndrescu.

Generalul afirmă că raporturile de forțe între NATO și Federația Rusă sunt colosale în favoarea Alianței. Iar pe zona aviației militare, rușii par să stea cel mai rău, lucru dovedit și în Ucraina.

„Nu zboară ei (n.r. – piloții ruși) cum trebuie deasupra Ucrainei, cum să o facă deasupra Europei când se vor confrunta cu avioane NATO mult mai performante, care văd prin radiolocatoarele lor mult mai departe, care încadrează și lansează mult mai departe ținte, cu piloți care zboară mult mai mult decât piloții ruși”, a adăugat generalul (r) Dr. Mircea Mîndrescu, cu referire la faptul că piloții NATO au ore de zbor aproape duble anul față de cei ruși.

„Supremația NATO e cât se poate de clară”, a conchis generalul român.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *