Ministerul Apărării achiziționează între 200 și maxim 1000 de sisteme optice de ochire pe timp de zi pentru arma de asalt cal. 5,56x45mm HK416 A5 cu țeavă de 11. Ministerul Apărării urmează să plătească peste 11 milioane de lei pentru achiziționarea celor 1000 de sisteme optice.

Sistemele sunt destinate pentru ochirea rapidă și precisă cu arma de asalt, pentru achiziția și nimicirea forței vii a inamicului prin angajarea cu foc a țintelor la distanțe mici și medii. Prin achiziționarea sistemelor se anticipează îmbunătățirea ochirii rapide și precise cu arma de asalt pe timpul exercițiilor cât și pe timpul misiunilor de luptă.

Sistemul optic de ochire pe timp de zi se compune dintr-o lunetă pe timp de zi, cu mărire unghiulară fixă, destinată angajării țintelor la distanțe medii și un sistem optic de tip reflex vizor, cu mărire unghiulară unitară, destinat angajării țintelor la distanțe mici. Utilizarea simultană a acestor două sisteme de ochire nu trebuie să oblige trăgătorul să facă operațiuni suplimentare care implică menținerea armei, pe direcția țintei, cu o singură mână.

Sistemul optic trebuie să prezinte următoarele specificații tehnice:

  • Produsul trebuie să fie o lunetă de ochire pentru arma de asalt cal. 5,56x45mm, cu sistem de prindere rapidă pe șina tip Picatinny.
  • Produsul trebuie să aibă masa de maxim 0,7 kg, cu baterie, capace de protecție și sistem de prindere pe armă.
  • Produsul trebuie să aibă o lungime de maxim 155 mm.
  • Produsul trebuie să permită alimentarea de la o sursă de tip acumulatori sau baterii.

Valoarea totală a investiției este de 11 milioane de lei, cu TVA, adică 2,2 milioane de euro. Finanțarea investiției se va realiza din fondurile bugetare ale Ministerului Apărării. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 august 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *