Transport

Primăria Buzău realizează un centru intermodal de transport, cu bani primiți din fonduri europene. Investiția se ridică la 15,7 milioane de lei. Contractul face referire la prestarea serviciilor de proiectare, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor în vederea realizării obiectivului de investiții.

Proiectul prevede construirea unor peroane de garare temporară, amenajarea unor staţii rapide de încărcare a autobuzelor electrice pe peroane, dar şi implementarea sistemului de Smart-Ticketing şi a sistemului de carduri de abonament. Centrul intermodal va fi realizat la ieşirea din municipiul Buzău spre Ploieşti, în zona poligonului auto, dar şi în alte puncte din oraş.

În cadrul proiectului se va construi o clădire administrativă unde își vor desfășura activitatea principalele unităţi necesare funcţionării unui nod intermodal de transport persoane. De asemenea, se vor amenaja 5 peroane destinate debarcării călătorilor care tranzitează terminalul intermodal pentru a facilita schimbarea uşoară a mijloacelor de transport. Peroanele vor fi prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, tabele eletronice de informare a călătorilor, exterior pe timp de noapte cu surse de iluminare cu LED şi treceri de pietoni, pentru a facilita circulaţia pietonilor între peroane. Sunt prevăzute rasteluri de biciclete pentru lăsarea bicicletelor proprii, dar şi pentru închirierea de biciclete, sistem bike-sharing. Proiectul mai prevede şi realizarea unei zone de parcare destinate personalului terminalului, locuri de parcare speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi, cât şi locuri cu staţie de încărcare pentru autovehiculele electrice/hibride.

Conceptul Park&Ride presupune amenajarea de parcări unde orice persoană care ajunge în oraş cu maşina personală îşi poate lăsa vehiculul în siguranţă în aceste parcări, pentru a circula prin oraş, fie cu mijloacele de transport în comun, fie cu biciclete pe care le poate închiria din aceste puncte.

Valoarea totală a investiției este de 15,7 milioane de lei, cu TVA, adică 3,2 milioane de euro. Proiectul va fi finanțat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile şi presupune dezvoltarea transportului public în municipiul Buzău, odată cu reducerea emisiilor de CO2. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 1 septembrie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *