Arme biologice și chimice în Ucraina. Ce spune Joe Biden
Arme biologice și chimice în Ucraina. Ce spune Joe Biden

Arme biologice și chimice în Ucraina. Președintele SUA, Joe Biden, susține că Putin are în vedere folosirea unor arme biologice și chimice în războiul din Ucraina, iar acuzațiile formulate de liderul de la Kremlin, care susține că Ucraina are asemenea arme, înseamnă că tocmai liderul rus se pregătește să le folosească.

„Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat. Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a spus Joe Biden la un eveniment potrivit The Guardian, citat de B1TV.

Între timp, ar fi apărut o serie de amenințări în SUA din cauza hackerilor ruși. Atacurile cibernetice se înscriu în „manualul de strategie” rus, susține președintele Americii. Șeful de la Casa Albă susține că, atacurile cibernetice se înscriu în „manualul de strategie” rus.

Joe Biden a ținut să precizeze faptul că „este crucial să se accelereze eforturile pentru protejarea cibernetică a Statelor Unite”.

Casa Albă susține că, atacurile cibernetice ar putea viza infrastructuri esențiale ale SUA, cele mai multe dintre ele fiind operate de către sectorul privat.

Președintele SUA merge în Polonia

După summitul NATO de la Bruxelles, Biden va efectua vizita în Polonia pentru „a impune Rusiei costuri severe şi fără precedent pentru invazia Ucrainei”.

Săptămâna aceasta, preşedintele Joseph R. Biden, Jr. va călători în Polonia după întâlnirile sale de la Bruxelles, Belgia, cu aliaţii noştri NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene pentru a discuta eforturile internaţionale de a sprijini Ucraina şi de a impune Rusiei costuri severe şi fără precedent pentru invazia acesteia.

Vineri, 25 martie, preşedintele Biden se va deplasa la Varşovia, Polonia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda. Preşedintele va discuta despre modul în care Statele Unite, alături de aliaţii şi partenerii noştri, reacţionează la criza umanitară şi a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat Casa Albă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *