Negocierile din Turcia s-au încheiat cu o concluzie majoră: ministrul de externe rus a spus că țara sa nu va ataca alte state, dar va continua ofensiva din Ucraina. Diplomatul rus a ținut o conferință de presă în care a acuzat Ucraina că deține arme biologice și a continuat să nege atacurile civililor, inclusiv bombardamentele de la maternitatea din Mariupol.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe și cel ucrainean, Dumitro Kuleba, s-au încheiat marți,la un hotel din Antalya, la discuții participând și oficiali turci. La final, Lavrov a susținut o conferință de presă.

Diplomatul susține că Rusia nu va ataca alte țări și că nici nu a intenționat să atace Ucraina, dar acuză SUA că sprijină armele biologice în Ucraina. Serghei Lavrov spune că situația din Ucraina este o amenințare pentru Rusia.

Sute de lansatoare de rachete pot fi oprite de teroriști atunci când se întâmplă acest lucru! Fac un apel către europeni, cum veți face ca o astfel de amenințare să nu existe la adresa Rusiei?! Vor fi o amenințare pentru toată lumea, pe o perioadă îndelungată și pentru aviația civilă (…) Nu vom ataca alte țări, nu vom ataca nici Ucraina.

Am spus de mai multe ori că această situație din Ucraina este o amenințare pentru securitatea din Federația Rusă (…) am făcut tot felul de propuneri și nimeni nu ne-a ascultat (…) Aceste atacuri sunt adresate și rușilor (…) Vorbesc acum de arme din laboratoarele secrete, pot fi folosite armele biologice de asemenea, de către Ucraina.

Europa nu s-a exprimat foarte clar în acest sens și au spus că nu au informații clare cu privire la acestea. De asemenea, Europa a spus că nu există informații clare nici cu privire la implicarea SUA în acest conflict.

Activitatea cu privire la armele biologice ar trebui să fie comunicată și anunțate. Cei care trimit arme în Ucraina trebuie să știe că va fi un răspuns dur în acest sens, la adresa lor, toate țările acestea. Cei care spun că vor trimite mercenari vor plăti de asemenea”, a declarat Serghei Lavrov, în timpul conferinței de presă din Antalya, citat de B1TV.

Serghei Lavrov a negat bombardamentele asupra maternității din Mariupol, care anterior fuseseră catalogate drept fake-news de către oficiali ruși.

Negocierile din Turcia s-au încheiat. Negocierile de pace au fost intermediate de ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *