Roman Abramovici a fost sancționat de guvernul Marii Britanii
Roman Abramovici a fost sancționat de guvernul Marii Britanii

Roman Abramovici a fost sancționat de guvernul Marii Britanii abia la două săptămâni după ce au fost luate primele măsuri asupra bogaților din Rusia. Averea lui Abramovici din Regat a fost pusă sub sechestru, alături de cea a altor șase oligarhi ruși.

Joi, guvernul Marii Britanii a înghețat activele deținute de șapte oligarhi ruși, printre aceștia fiind și Roman Abramovici, patronul de la Chelsea FC. Măsura a fost luată abia după două săptămâni de presiuni ale societății civile, relatează B1TV.

În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, SUA și UE, dar și alte state au dispus rapid o serie de sancțiuni Federației Rusiei și oligarhilor care dețineau active pe teritoriul țărilor străine. Marea Britanie a întârziat însă în a le aplica.

Printre oligarhii care au activele înghețate sunt Igor Secin, Oleg Deripaska și Dmitri Lebedev. Totuși, lui Abramovici i s-a permis să continue activitățile legate de clubul de fotbal Chelsea FC, pe care el îl controlează de aproape 20 de ani.

Abramovici a primit interdicție în Marea Britanie

Potrivit The Sun, este puțin probabil ca miliardarului de 55 de ani să i se mai permită vreodată să locuiască pe teritoriul Marii Britanii. Oficialii responsabili cu activitățile de imigrare au primit ordine de a restricționa accesul lui Abramovici în țară.

Acesta deține un conac în valoare de 125 de milioane de lire sterline lângă Palatul Kensington. Cazul său a fost preluat de „Unitatea de cazuri speciale” a Ministerului de Interne.

Abramovici a fost numit unul dintre cei 35 de oligarhi, identificați de liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi, drept „factorii cheie” ai „cleptocrației” conduse de Vladimir Putin.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *