Sancțiunile Occidentului pentru Rusia dacă va ataca Ucraina, luate în râs
Sancțiunile Occidentului pentru Rusia dacă va ataca Ucraina, luate în râs

Sancțiunile Occidentului pentru Rusia dacă va ataca Ucraina sunt luate în râs de reprezentanții diplomației rusești. Ambasadorul Rusiei în Suedia, Viktor Tatarințev, a spus că pe ruși „îi doare în cot” de sancțiunile cu care sunt amenințați de Occident în eventualitatea în care vor invada Ucraina.

Scuzați-mi limbajul, dar ne doare în cot de toate sancțiunile lor”, a declarat Viktor Tatarințev pentru cotidianul suedez Aftonbladet, relatează New York Post și B1TV.

Am avut deja atât de multe sancțiuni, iar în acest sens au avut un efect pozitiv asupra economiei și agriculturii noastre”, susține Tatarințev, adăugând că Federația Rusă a devenit „autosuficientă” și va rezista oricăror sancțiuni occidentale.

Suntem mai autosuficienți și am fost capabili să creștem exporturile. Nu avem brânzeturi italienești sau elvețiene, însă am învățat să facem brânzeturi rusești la fel de bune folosind rețete italiene și elvețiene”, a adăugat diplomatul.

Ucraina este înconjurată din trei părți de forțele militare ruse, așa cum arată o analiză CNN, iar președintele Statelor Unite, Joe Biden, a avut sâmbătă o nouă discuție cu omologul său rus, Vladimir Putin, în încercarea de dezamorsare a crizei. Cu această ocazie, liderul american i-a transmis că Washingtonul și aliații săi „vor răspunde în mod decisiv și vor impune costuri rapide și severe” Federației Ruse dacă alege să lanseze ofensiva.

Președintele Biden a fost clar că, dacă Rusia întreprinde o nouă invazie în Ucraina, Statele Unite împreună cu Aliații și partenerii noștri vor răspunde în mod decisiv și vor impune costuri rapide și severe Rusiei. Președintele Biden a reiterat că o invazie rusă în Ucraina ar produce suferință umană pe scară largă și ar face poziția Rusiei să decadă”, preciza Casa Albă la capătul discuției dintre cei doi lideri.

În tot acest context, Marea Neagră este blocată militar și la nord, și la sud, a atras atenția fostul ministru de externe Cristian Diaconescu, explicând că, spre exemplu, dacă Ucraina ar dori să exporte cereale în acest moment, n-ar putea folosi decât Portul Constanța.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *