O tentativă de asasinat a președintelui ucrainean ar fi fost dejucată
O tentativă de asasinat a președintelui ucrainean ar fi fost dejucată Credit: Facebook / Vitali Glagola

O tentativă de asasinat a președintelui ucrainean ar fi fost dejucată de serviciul ucrainean de contraspionaj militar. În lumea secretelor militare vorbim însă despre o „posibilă” tentativă, căci informațiile sensibile nu sunt aproape niciodată date publicității.

Membrii unui grup condus de un agent FSB ar fi încercat să ajungă în Kiev sub acoperirea de militari ucraineni din cadrul forţelor de apărare teritorială.

Membrii unui grup de diversionişti ruşi, condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), au fost arestați în oraşul Ujgorod, situat la frontiera Ucrainei cu Slovacia şi Ungaria, a transmis agenţia de presă ucraineană Unian, potrivit Digi24.

Există informații că grupul de aproximativ 25 de bărbaţi urma să comită acte de sabotaj în cartierul guvernamental de la Kiev şi în alte zone din ţară, potrivit sursei citate.

Membrii acestui grup de sabotaj ar fi intenţionat să se dea drept militari ucraineni din cadrul forţei de apărare teritorială pentru a ajunge în Kiev și a-l asasina pe Volodimir Zelenski. Aceste informaţii nu au putut fi verificate din surse independente, notează dpa.

În cadrul unei proceduri penale, conform art.111 al Codului Penal al Ucrainei privind ‘înalta trădare’ a fost arestat în flagrant în timpul achiziţionării de arme la Ujgorod organizatorul şi liderul acestui grup diversionist”, care s-a dovedit a fi agent FSB, au transmis agenţiile de presă ucrainene marţi. Acestea nu precizează dacă el este cetăţean ucrainean sau rus.

Jurnalistul Vitali Glagola a publicat pe contul său de Facebook știrea capturării agentului FSB, alături de câteva imagini cu un bărbat imobilizat la pământ, dar și arme de foc și echipamente electronice capturate.

Reprezentanți ai guvernului ucrainean afirmă că echipe de spioni ruşi au încercat să ajungă la Kiev şi să-l elimine pe Zelenski de mai multe ori de la începutul războiului, din 24 februarie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *