Alexei Navalnîi, opozantul al lui Putin, riscă alți 13 ani de închisoare
Alexei Navalnîi, opozantul al lui Putin, riscă alți 13 ani de închisoare

Alexei Navalnîi, cunoscutul opozant al lui Putin, riscă alți 13 ani de închisoare pentru acuzații de fraudă pe scară largă. Navalnîi a fost deja declarat vinovat pentru această infracțiune de către un tribunal din Moscova, Tribunalul Lefortovo.

Opozantul a fost condamnat deja la peste doi ani și jumătate de închisoare, sub acuzația că a încălcat termenii probațiunii în timp ce se recupera în Germania după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic. Navalnîi consideră că acuzaţiile pentru care fusese condamnat iniţial, apoi eliberat condiţionat, au fost înscenate pentru a-i bloca ascensiunea politică, transmite Reuters, prelută de B1TV.

La mijlocul lunii martie, procuratura din Rusia a cerut o nouă pedepsă pentru Aleksei Navalnîi de încă 13 ani de închisoare, condamnat pentru fraudă şi ultraj la adresa instanţei.

Anul trecut, o altă instanță din Rusia a decis că opozantul rus Aleksei Navalnîi va sta doi ani și jumătate în spatele gratiilor pentru că a încălcat termenii probațiunii dispuse într-un dosar de spălare de bani din 2014.

Luni, Alexei Navalnîi a fost declarat vinovat de Tribunalul de la Moscova: „Navalnîi a comis fraudă, respectiv furtul bunurilor altor persoane prin înșelăciune și abuz de încredere” au stabilit magistrații ruși.

Cel mai proeminent critic al Kremlinului s-a arătat de părere că trimiterea sa la închisoare este doar o încercare de a-l reduce la tăcere.

Serviciul penitenciar din Rusia, care susține că Aleksei Navalnîi a încălcat condițiile de probațiune prevăzute de condamnarea cu suspendare primită în 2014, a cerut instanței să transforme sentința de 3,5 ani de închisoare cu suspendare în una cu executare, o solicitare asumată și de procuratura rusă.

În timpul audierilor, Aleksei Navalnîi a declarat că procesul său are scopul de a speria populația: „Trimit un om la închisoare pentru a speria milioane” arată sursa citată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *