Vizele pentru români, în America.. Florin Cîțu se duce în SUA
Vizele pentru români, în America.. Florin Cîțu se duce în SUA

Vizele pentru români, în America. Florin Cîțu se duce în SUA, într-o vizită oficială. Este prima vizită oficială a unui președinte de Senat român, după de 10 ani, iar printre subiectele de discuție se înscrie și programul de vize de care să beneficieze românii.

Este prima vizită efectuată în ultimii 10 ani de un preşedinte al Senatului României, în fruntea unei delegaţii reprezentative, se arată într-un comunicat al Senatului. Delegaţia va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanţi ai Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor SUA, precum şi ai Departamentului de Stat. „Pe agenda discuţiilor se află dialogul parlamentar activ între Parlamentul României şi Congresul SUA, cu predilecţie în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la programul Visa Waiver” se arată în comunicat.

Vizita va avea loc la Washington D.C., în perioada 24-30 martie, „având ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relaţia bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic şi apartenenţa la NATO.”

Delegaţia Senatului României condusă de Florin Cîțu va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanţi ai Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor SUA, precum şi ai Departamentului de Stat. De asemenea, vor avea loc şi întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din SUA şi ai comunităţii române din zonă.

Vizele pentru români, în America. Vor fi dezbătute teme privind relaţia bilaterală româno-americană, cooperarea în plan politic şi parlamentar, economic şi de securitate, precum şi proiecte internaţionale.

„Pe agenda discuţiilor va figura şi interesul pentru un dialog parlamentar activ între Parlamentul României şi Congresul SUA, cu predilecţie în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la programul Visa Waiver” mai arată sursa citată.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *