Astăzi vom afla numele noului premier, în Guvernul alcătuit de coaliția PNL-PSD-UDMR. Cele trei partide merg împreună la consultările de la Palatul Cotroceni, la ora 12:00, cu o propunere comună, apoi președintele Klaus Iohannis va desemna noul prim-ministru, la o lună și jumătate de când cabinetul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Deși cele trei formațiuni nu au anunțat oficial numele cu care vor merge la consultări pentru funcția de premier, însă Nicolae Ciucă ar fi agreat și de PSD, dar și de Klaus Iohannis, care l-a mai desemnat premier pe Ciucă pe 21 octombrie, doar pentru ca acesta să-și depună ulterior mandatul, când a devenit clar că Guvernul alcătuit de el nu are șanse să treacă în Parlament.

„Vom avea o propunere unică de premier”, a spus chiar Nicolae Ciucă duminică, după discuțiile care au durat aproape două ore – fără să ofere un nume. „Joi, România va avea un Guvern”, a promis și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, după negocierile cu PNL, UDMR și minorități că „am finalizat structura politică a Guvernului” și a precizat că social-democrații și liberalii vor propune luni dimineață, în ședințele care vor avea loc la partide, variantele de premier, iar luni la prânz se va merge la Klaus Iohannis cu propunerea finală.

Consultările de azi de la Cotroceni, care preced desemnarea de către Klaus Iohannis a noului premier, se vor desfășura după următorul program:

  • Ora 12:00: – Partidul Național Liberal (PNL) – Partidul Social Democrat (PSD) – Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
  • Ora 12:30 – Uniunea Salvați România (USR); Ora 13:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 13:30 – Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *