LUDOVIC ORBAN
Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat, duminică seara, într-o emisiune la Realitatea Plus că va merge luni la şedinţa conducerii PNL şi că va vota împotriva guvernării cu PSD. Mai mult Orban a spus că o să le transmită liberalilor că nu e târziu pentru refacerea coaliției de centru-dreapta.

„Eu merg mâine să votez împotriva acestei guvernări şi o să le cer din nou, o să le spun public că încă nu este târziu să refacem coaliţia de centru dreapta, să facem ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, să nu aducem PSD-ul la putere din nou”, a spus fostul lider PNL, Ludovic Orban, duminică seara, la Realitatea PLUS.

Ludovic Orban a afirmat că, în 2020, când a negociat cu USR formarea Guvernului, cei de la USR au cerut paritate.

„Am încheiat negocierile cu 9 ministere pentru PNL şi 6 ministere pentru USR-PLUS”, a spus el, amintind de condiţionalităţile din partea preşedintelui privind anumite ministere. „Este catastrofală negocierea, vă spun din capul locul, pentru că premierul nu este premier, el va fi la mâna PSD şi în ceea ce priveşte funcţionarea Secretariarului General, care este cel care controlează tot circuitul de avizare, are în subordine Transelectrica, Transgaz, Agentia de Rezerve ale statului. Toate structurile vor fi sub comandă pesedistă”, a mai punctat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, fostul lider al PNL, a mai spus că Ministerul Finanţelor este cel care coordonează toate cheltuielile publice şi implementează politica bugetară, ministerul cheie în arhitectura guvernamentală, care dă viză de control pe toate cheltuielile, care avizează actele normative care ţin de alocările de bani, inclusiv pentru autorităţile locale.

„Fără ministrul de Finanţe şi secretarul general, un premier nu este cu adevărat premier, vă spun din experienţă. De aceea, am decis să ne batem pentru Ministerul de Finanţe şi nu pentru Ministerul Justiţiei”, a arătat fostul lider PNL, Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *