Astrid Fodor nu a fost validată ca primar al Sibiului, după ce Agenția Națională de Integritate a declarat-o ”în incompatibilitate” Citeşte întreaga ştire: Astrid Fodor nu a fost validată ca primar al Sibiului, după ce Agenția Națională de Integritate a declarat-o ”în incompatibilitate”

Judecătoria Sibiu a respins vineri, validarea primarului reales al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, informează un comunicat de presă al instanţei. Agenția Națională de Integritate a declarat-o ”în incompatibilitate”.

“Se aduce la cunoştinţă publică faptul că, prin încheierea pronunţată la Judecătoria Sibiu în camera de consiliu, la data de 16.10.2020, în dosarul nr. 9486/306/2020, a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu – nr.1, pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate la data de 27 septembrie 2020″, se arată în comunicatul Judecătoriei Sibiu.

Astrid Fodor nu a fost validată ca primar al Sibiului

Potrivit sursei citate, “a fost respinsă ca neîntemeiată cererea de intervenţie formulată de doamna Astrid Cora Fodor”.

Împotriva hotărârii se poate face apel în termen de două zile, potrivit Judecătoriei Sibiu.

Astrid Fodor a candidat, pe 27 septembrie, pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România, câştigând alegerile cu un procent de 43,05%. Primărița a fost urmată de candidatul liberal, Adrian Bibu, care a obţinut 31,13% din voturi, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Judeţean.

Potrivit ANI, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal” Sibiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.