Un guvern investit rapid este prioritatea premierului desemnat Cioloș
dacian cioloș

Președintele USR, Dacian Cioloș, le-a transmis colegilor din conducerea partidului, în şedinţa de joi, în care a prezentat programul său de preşedinte, că dacă programul nu va fi votat, el va demisiona, se arată în înregistrarea primită de G4Media.

”Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul ăsta nu e votat, că voi puteți să ziceți <domne nu vrem să votăm>, că nu scrie în statut și eu nu pot să vă oblig, pentru că dacă nu facem cvorum, nu avem ședință BPN. Sau și dacă facem cvorum și voi nu vreți să votați, eu nu pot să oblig. La fel, dacă votați împotrivă. Doar că atunci îmi asum consecințele și îmi prezint demisia și trebuie un alt președinte…”, a declarat Dacian Cioloș, conform înregistrărilor.

Întrebat de mai mulți lideri USR dacă acest ultimatum nu e o formă de presiune asupra Biroului Permanent, Dacian Cioloș le-a transmis că nu are altă soluție decât demisia.

”Dacă programul e respins, deci, sigur, una e să discutăm anumite amendamente, dar eu ca președinte mi-am câștigat mandatul prin votul membrilor promițându-le că pot să fac niște lucruri și pot să fac lucrurile ălea cu susținerea BN-ului. BN-ului îi pot prezenta un program pe care să mi-l accepte. Dacă programul ăsta e respins luni, deci dacă nu am o susținere în BN pentru programul ăsta atunci iau în considerare să-mi depun mandatul, pentru că nu are rost să-i mint pe oameni și să spun că voi face niște lucruri când știu că nu am pârghiile să le fac. În sensul ăsta am zis la început și de coabitare”, a mai spus Dacian Cioloș.

„Evident, puteți să nu votați dar rezultatul e același pentru mine, dacă nu trece programul ăsta și aveți, încă o dată, dreptul și legitimitatea să-l respingeți pentru că așa e în democrație doar că eu îmi asum consecințele și îmi depun mandatul. Să nu o luați ca o amenințare sau presiune, dar nu pot să spun altceva dacă nu pot să fac lucrurile respective”, a mai spus Dacian Cioloș.

”Să mă ajute să văd dacă pot să-mi pun în aplicare viziunea și dacă nu să îmi depun mandatul, pentru că nu are rost să-i mint pe oameni”, a mai spus liderul USR.

Ascultă aici AUDIO.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *