Recensământul urșilor va fi făcut în România pe baza probelor ADN
tanczos barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că centralele termice individuale vor fi interzise, printr-o decizie estimată să fie semnată în maximum 2-3 luni, urmând însă să existe şi o serie de blocuri care vor fi exceptate.

În cadrul unui interviu acordat emisiunii „Ora de Profit”, ministrul a spus că pentru a se adopta decizia este nevoie de o discuţie în cadrul coaliţiei.

„Decizia o să existe, avem deja o propunere formulată, aştept o discuţie în cadrul coaliţiei. Sunt deja foarte multe oraşe, municipii, care aplică asemenea standarde la nivel local (…), sunt noi dezvoltări rezidenţiale care se racordează la reţeaua comună a oraşului de termoficare.

Vom face această propunere, care se va referi strict la noile construcţii cu mai mult de 6 unităţi locative, pentru interzicerea centralelor individuale. Ne vom referi strict la proiectele noi. Cele care sunt în fază de construire, cele deja autorizate, cele deja proiectate nu vor intra sub incidenţa legii, dar pentru cele noi care a căror dezvoltare începe de acum încolo sau după intrarea în vigoare a actului normativ propunem să existe această interdicţie”, a declarat Tanczos Barna la „Ora de profit”, de la Profit TV.

Demnitarul estimează că în 2-3 luni va exista deja o decizie în acest sens.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *