Autoritățile din Tiraspol amenință Republica Moldova cu un „conflict
Autoritățile din Tiraspol amenință Republica Moldova cu un „conflict

Autoritățile din Tiraspol amenință Republica Moldova cu un „conflict imprevizibil ” în cazul în care armele promise de Occident vor ajunge în țară. Ministrul de Externe al autoproclamatei Republici Transnistrene, Vitali Ignatiev, lansează amenințări fără precedent la adresa guvernului de la Chișinău.

Acesta a transmis că va escalada conflictul cu Moldova după ce armele NATO vor începe să sosească la Chișinău, scrie Pravda, potrivit B1TV.

Partenerii occidentali ai Chișinăului încearcă să-l înarmeze militar și tehnic. Până acum nu s-a făcut publică cooperarea din această sferă militară și nu se dezvăluie ce fel de echipament va fi livrat Moldovei. Dar, fără îndoială, va fi o armă. O armă care poate fi întoarsă împotriva Transnistriei”, susține el.

De îndată ce armele NATO vor apărea la Chișinău, situația stabilă de astăzi se poate transforma într-un conflict imprevizibil”, a spus șeful Ministerului de Externe transnistrean.

Faptul că autoritățile moldovenești ar negocia furnizarea de arme a țării a fost anunțat anterior și de premierul Natalia Gavrilița: ”Suntem în prag de război”.

Pretinsele autorități de la Tiraspol au extins codul galben de pericol terorist în regiune până luni, 13 iunie. Potrivit presei de peste Prut, un document în acest sens a fost semnat de către așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Codul galben, prelungit de separatiști

Separatiștii au anulat în 25 mai codul roșu de pericol terorist și au instituit cod galben. Potrivit documentului, codul galben de amenințare teroristă în regiune a fost instituit pe o perioadă de 15 zile.

În acest context, și Universitatea de la Tiraspol a renunțat la regimul de studii online, informează tv8.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *