O autoutilitară care se pregătea să arunce ilegal deșeuri a fost confiscată de autoritățile din sectorul 1 al Capitalei. De altfel, aceasta este o premieră pentru
Poliția Locală Sector 1.
Deșeurile proveneau din construcții în cartierul Giulești – Sârbi. Pe lângă faptul că respectiva autoutilitară a fost confiscată, proprietarul a fost amendat cu 10.000 lei. Sancțiunile respectă prevederile OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.
„Astăzi a fost organizat un flagrant într-o zonă în care zeci de mii de tone de deșeuri erau depozitate ilegal, fiind vorba despre unul dintre cele mai mari depozite de deșeuri ilegale din Capitală. Baza legală pentru sancționarea unor astfel comportamente există, este nevoie doar de voință pentru ca sancțiunile să fie puse în aplicare. Aviz amatorilor, în Sectorul 1 aplicăm legea! Nesimțirea se plătește scump”, a declarat primarul sectorului 1, Clotilde Armand.
Acțiunea Poliției Locale Sector 1 face dintr-un plan coerent de măsuri. Scopurile acestuia sunt  identificarea și sancționarea persoanelor care abandonează ilegal deșeuri pe domeniul public sau privat.
„Toleranță zero față de cei care încalcă legislația de mediu și depozitează gunoaie în locuri nepermise”, a punctat Armand. Primarul sectorului 1 a precizat că aceste acțiuni pun în pericol sănătatea cetățenilor.

Dispar și chioșcurile construite ilegal

„Am semnat dispozițiile de ridicare a zeci de astfel de construcții ilegale. (…) Cheltuielile cu dezafectarea chioșcurilor vor fi recuperate de la proprietarii acestora. Fac apel la locuitorii Sectorului 1 care observă astfel de chioșcuri abandonate să sesizeze Poliția Locală Sector 1 la numărul 021/9540”, a anunțat Clotilde Armand.
Poliția Locală Sector 1 și ADP Sector 1 vor pune în aplicare aceste decizii în perioada următoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *