Cristian Oancea

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara,  trage un semnal de alarmă în ceea ce privește măștile de bumbac: „Sunt periculoase.Masca de bumbac e o țesătură prin care trec acești germeni”.

Cristian Oancea: „Măștile de bumbac sunt periculoase!”

„Aceste măști sunt periculoase. Cineva strănută apoi pune o mască de bumbac încărcată cu bacterii. Acestea intră în țesătură și acele bacterii sunt inhalate. Masca de bumbac e o țesătură prin care trec acești germeni. Dacă nu e spălată la câteva ore și nu o calci cu ultraviolete e doar de fashion. Masca cea mai bună este cea chirurgicală care are o țesătură specifică cu grad de protecție. Masca din stofă adună acele picături care rămân îmbibate în țesătură. Sunt curios cât dintre cei care poartă acea mască o spală zilnic, o dezinfectează și o pun la o lampă UV, mai spune medicul Cristian Oancea”, pentru Gândul.

„Lumea trebuie să înțeleagă că purtarea măștii de protecție ține de civilizație, de cei șapte ani de acasă. Uitați-vă la populația asiatică. E de ajuns ca unul să aibă câteva simptome și toți cei din jurul lui își pun mască. Noi ce le cerem oamenilor prin purtarea acestor măști, este să-și protejeze viața lor și a celor din jur”, a mai declarat medicul Cristian Oancea.

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis luni ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile.

„Intrarea în vigoare a măsurilor aferente depăşirii pragului de 3 la mie se face după ce CMSU va face constatarea depăşirii pragului şi implicit va anunţa măsurile. Acestea sunt prevederile legale. Prevederile legale au stabilit un termen de 24 de ore de transmitere a datelor de la DSP către prefecturi şi de 48 de ore către prefectură”, a transmis Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul