Medicii vor alege ce pacienți intră la terapie intensivă
Medicii vor alege ce pacienți intră la terapie intensivă

Medicii vor alege ce pacienți intră la terapie intensivă și care sunt condamnați la moarte, și asta chiar din această săptămână, susține managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. Românii trebuie să se trezească în cel de-al 13-lea ceas și să respecte măsurile de siguranță sanitară, căci dacă ritmul de 4.000 de infectări zilnice se menține, paturile la terapie intensivă se vor epuiza în toată țara.

„Noi nu mai avem locuri, am dus la Arad pacienții care necesitau terapie intensivă. Am ajuns la aproape de maxim, inclusiv cu paturile de interne.

Dacă nu ne vom trezi în al 13-lea ceas, nu știm unde o să ajungem. Nu mai avem cu ce să facem față.

În acest moment, capacitatea e la maxim. Dacă mai avem azi cazuri de terapie intensivă nu știm unde să le trimitem. Ne trebuie soluții rapide de la o zi la alta.

Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna asta vom fi plini, vom ajunge în situația în care trebuie să alegem pacienții. De săptămâna asta, la asta se va ajunge”, a declarat Cristian Oancea, la Digi24.

Medicii vor alege pacienții pe care să-i trateze. Cristian Oancea  a explicat că spitalele se confruntă cu problema creării de circuite, pentru că dacă o unitate sanitară are o singură secție de terapie intensivă, chiar dacă ai vrea să faci o parte doar pentru pacienții Covid, nu poți avea circuite sigure pentru ceilalți.

Medicul a subliniat încă o dată importanța purtării măștii sanitare. Chiar și cei care nu cred în existența virusului să fie conștienți că pot fi asimptomatici și își pot infecta familia și prietenii, a atras atenția Cristian Oancea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *