Bacalaureatul și evaluarea națională vor fi susținute cu prezență fizică
Bacalaureatul și evaluarea națională vor fi susținute cu prezență fizică

Bacalaureatul și evaluarea națională vor fi susținute cu prezență fizică, indiferent de condițiil epidemiologice, spune ministrul educației, Sorin Cimpeanu. De data aceasta, tezele nu vor mai fi anulate, cum s-a făcut în primul an al pandemiei.

Sorin Cîmpeanu a declarat, marți, că tezele din acest an școlar nu au fost anulate și vrea ca acestea să fie susținute de elevi cu prezență fizică în clase pentru a fi relevante, relatează B1TV.

Sorin Cîmpeanu, despre tezele și examenele din acest an școlar

Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie, în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Vrem să avem şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Despre Evaluarea Națională și Bacalaureat, ministrul Educației a afirmat: „Examenul de Evaluare Naţională se va susţine la fel ca în vara aceasta, după acelaşi tipic – combinaţie între subiecte grilă pe modelul testelor PISA. Cu prezenţă fizică. Examenul de Bacalaureat exact la fel. Vă garantez că vor fi susţinute cu prezenţă fizică, indiferent de condiţii”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *