Image default
Actualitate

Bănicioiu: Ministerul Sănătății nu are nicio strategie

Nicolae Bănicioiu spune că Ministerul Sănătății nu are nicio strategie. Fostul ministru al Sănătății critică deciziile și declarațiile lui Ludovic Orban și ale lui Nelu Tătaru.

“Numărul cazurilor noi de Covid a crescut în România, iar prim-ministrul românilor cât și ministrul sănătății aruncă în mod convenabil vina pe cetățeni, pe media, pe tot felul de persoane publice, pe politicienii din opoziție; într-un cuvânt pe oricine, dar nu pe politica lor defectuoasă!”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Bănicioiu nu a mai rezistat să îl ierte pe Nelu Tătaru și a început să îl critice. “Am văzut și ce spune domnul Tătaru la televizor. Toți sunt de vină, toți cei care îi critică… L-am scutit pe Nelu Tătaru de multe critici crezând totuși că omul are alte responsabilități acum și mă gândeam/speram că n-are totuși timp de politică sau discuții în contradictoriu – ei, ce să vezi!? Ba tocmai politică face!”, adaugă acesta.

Fostul ministru al sănătății își aduce aminte de fotografia controversată apărută în presă din biroul lui Ludovic Orban. “Sunt de vină doar doi deputați PSD care n-au respectat regula într-o shaormerie – asta este concluzia lui! Este adevărat că cei doi merită pedepsiți și dați ca exemplu negativ dar totuși NEÎNCREDEREA a început de la celebra fotografie cu șeful domnului Tătaru la șpriț în birou în starea de urgență! Vă mai amintiți domnule Tătaru? Ați spus ceva atunci? Nimic, ați tăcut mâlc și v-ați făcut mic, mic, să nu vă întrebe nimeni ceva.”, continuă el.

Nicolae Bănicioiu îl critică dur pe Nelu Tătaru și spune că Ministerul Sănătății nu are nicio strategie. Acesta spune despre el că nu a procedat cum trebuie atunci când fotografia a apărut în presă. “Tătaru omite să spună că de fapt încrederea se câștiga în primul rând prin propriul exemplu – și da Orban &CO au dat un exemplu negativ! Acolo ați pierdut încrederea oamenilor! Domnule Tătaru avea șansa să-i atragă măcar atenția și măcar așa ar fi fost cât de cât rezonabil. Fără minim de gesturi, criticând în stânga și-n dreapta nu rezolvi nimic!”, declară el.

Guvernul, salvat de medici

Deputatul spune că medicii au salvat situația. “Dacă nu ar fi fost doctorii care s-au luptat și rațional și fără limite cu boala, azi probabil eram într-o situație disperată. Tătaru nici măcar acum nu înțelege ce trebuie să facă cu pacienții non-covid. Nu are idei și nu vrea să se consulte cu cei care poate au. Va trece probabil valul și vom vedea cât ne-a costat ipocrizia și indecizia politicienilor guvernanți!”, spune fostul ministru.

Nicolae Bănicioiu sugerează faptul că oamenii nu au fost ajutați pe perioada pandemiei. “Oare este normal să fim mustrați, ascultați, limitați, speriați, falimentați, totul pe nervii și sănătatea noastră? Nu ar fi fost mai logic să se focuseze conducătorii României pe soluții viabile menite să restabilească un climat aflat într-o nouă normalitate și siguranță, să ne protejeze și să ne ajute?”, încheie el.

Related posts

Raed Arafat spune că evoluția infecției în București este constantă, dar nu se poate vorbi de o îmbunătățire a situației. Ce spune despre carantinarea Bucureștiului

Constantinescu Gabriel

Nicuşor Dan: Nu mai există întârzieri în anchetele epidemiologice desfăşurate de către DSP București

Andrada Ionescu

MECENAGATE. „Preoteasa” lui Voiculescu a încasat de la „băieții deștepți” ai lui Dan Ioan Popescu.

Mircea Azar

Leave a Comment